Line

Moonlight

Moonlight
04173724
9529
Expression Vivaldi
9012
Melody
Gravin Uphill
9415
Andante

Assessment report for breeding

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Elegant, välproportionerlig. Uttrycksfullt huvud, välformad något kort hals, hög manke, smal bringa, liggande bogar, djup bål och välformat kors. Något marktrång med korta skenor och väl inskenade hasar. Rörlig och aktiv skritt. Ganska vägvinnande och energisk trav med något svag elasticitet.

Gaits
Walk
Trot
Canter

Opinion gaits
Vägvinnande, ganska taktmässig och rörlig skritt med god energi och bra steglängd. Energisk trav, ganska taktmässig med bra steglängd. Oelastisk och saknar påskjut. Tappar balans, ofta i framvikt. Ganska taktmässig, energisk galopp men ofta obalanserad och kan bära mer. Positiv häst som behöver visa mer påskjut och aktivitet bakifrån.

Opinion test rider dressage
MH: En energisk och ganska ambitiös häst som försöker sitt bästa, den är påverkbar men har problem med sin balans och faller i framvikt. Behöver mer elasticitet framför allt i trav, orolig i munnen. Fin skritt, den är reglerbar och har bra takt. MR: Gillar känslan i galoppen, mjukt språng. Kan reglera lite i galoppen, men svagt självbärighet. Skritten är bra, reglerbar och påverkbar. Behöver bättre bjudning, kan vara mer självbärig, ännu svag i kroppen. Den försöker och är med ryttaren.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
Hoppar med god framåtbjudning och säker taxering. Svag rytm och ryggverkan. Uppmärksam och samarbetsvillig.

Breeding class
Until year

3-year old test and quality test

3-year old test
Quality test