Topaasch

Gender

Stallion

Born year

2000-2006

Reg no

04003745

Stb no

1090

Color

svart

Chip number

752098100209954

UELN

752004040003745

Foreign number

00.01913 Vb

Owner

Breeder

R. Giepmans

WFFS

Not tested

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Maskulin, harmonisk, högställd hingst. Välformad hals, djup och välliggande bog, lång manke, välmusklat ngt rakt kors.Tät och något uttåad fram. Ren energisk , ngt överilad skritt. Taktmässig luftig trav med höga knän, god bakbensaktivitet och god balans.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
Hingst med mkt arbetsvilja, energi, lätthet och talang. Skritten är ren och energisk men överilad och spänd. Traven är energisk, mkt lätt, luftig och elastisk, kunde stundtals vara ngt mer vägvinnande och avspänd genom ryggen. Galoppen är lätt, elastisk och energisk med god samlande förmåga.

Opinion test rider dressage
T1: Mycket bra rörelser, elastisk och går i uppförsbacke. Ger en mycket bra känsla. Mycket schvungfull och aktiv. En ren fröjd att rida!. T2: Mycket fin häst. Bra att rida, mycket känslig och uppmärksam. Något spänd i början men efter lite arbete börjar han arbeta med ryttaren. Galoppen är mycket bra, arbetar i uppförsbacke och arbetar genom hela kroppen. Bra trav, kommer att ha mycket lätt för samling. Mycket bra sittkänsla.

Jumping; technique and ability
Jumping; temperament and potential for development

Opinion jumping
En något spänd hingst med bra inställning till sitt jobb. Han är samarbetsvillig.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Jazz är keur hingst i Holland och godkänd i ett flertal andra förbund. Jazz är e. Cocktail som tävlat i svår dressyr tillsammans med Anky van Grunsven. Han har tävlat framgångsrikt i dressyr med placeringar upp till och med Grand Prix. Jazz har lämnat två godkända söner, Jazz Time och Jazzman. Topaaschs mor Iphish är visad med diplom. Hennes far Zeoliet var rankad som nummer 12 på världsrankingen över fadershingstar i hoppning 1995. Han har lämnat flertalet avkommor både i dressyr och hoppning

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year