Richfield

Gender

Stallion

Born year

2000

Reg no

04003684

Stb no

1061

Color

mörkbrun

Chip number

UELN

2764434310244000

Foreign number

DE443431024400

Owner

Exported

Breeder

Horst Widdig

WFFS

Not tested

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2004

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Långlinjerad, ädel och elegant. Välansatt välformad hals, välliggande bog och välformat kors. Något knipt under framknäna och något knätrång. Skritten är ren, taktmässig med god energi och normal steglängd. Traven är lätt, luftig och taktmässig.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
Skritten är ren, taktmässig, avspänd med normal steglängd. Traven är taktmässig, lätt, elastisk och avspänd. Galoppen är lätt, taktmässig, välbalanserad och vägvinnande.

Opinion test rider dressage
Testr.1: En trevlig hingst att rida. Han har en bra ridbarhet, men kunde varit mera aktiv bak. Bra känsla i galoppen, i traven skulle rörelsen gå mera genom kroppen. Testr.2: En harmonisk hingst. En känsla av att ej vara så mycket framför ryttaren och ej i uppförsbacke för dagen.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
En hingst med god frambensteknik men med svag kapacitet. Han försöker ganska bra efter sin förmåga men är spänd i rygg och bakben.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Richfield blev reservsegrare vid 30 dagarstestet i Neustadt (Dosse), 2003. Fadern Riccione blev bästa dressyrhingst med 144, 89 i index och placerade sig 2: a av totalt 37 hingstar vid sitt bruksprov i Neustadt (Dosse). Han har lämnat 6 gdk söner i Tyskland och har ett avelsindex i dressyr på 157 (delad 13: e plats).

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year