Danzas

Gender

Stallion

Born year

2001

Reg no

04013730

Stb no

1058

Color

svart

Chip number

968000000262827

UELN

276433331624601

Foreign number

DE433331624601

Owner

Per Pileryd och Landgestüt Neustadt/Dosse

Breeder

Margarete Limburg

WFFS

Not tested

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2004

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
En välprop, långlinjerad hingst. Välansatt, välformad hals, välutvecklad manke och långt välformat kors. Korrekt och välinskenad med något långa kotor. Skritten är avspänd, rörlig och vägvinnande. Traven är taktmässig och spänstig med god bakbensaktivitet.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Temperament and potential for development

Opinion gaits
Skritten är ren, taktmässig, rörlig och avspänd med god bakbensaktivitet. Traven är ren, taktmässig, lätt och energisk men något överilad i arbetstrav och breddar något bak vid längning. Galoppen är ren, taktmässig, energisk, spänstig och med god elasticitet. En hingst med goda gångartskvaliteer, positiv med god samarbetsvilja och harmoni.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
En hingst med bra galopp, god samarbetsvilja och gott förtroende som dock kunde rättat sig bättre.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Danzas blev reservsegrare på premieringen i Neustadt/Dosse, 2003 och han är godkänd i Brandenburg och Sachsen/Anhalt. Fadern De Niro gjorde sitt bruksprov i Tyskland med ett dressyrindex på 145,41, redan som 7-åring vann han Grand Prix dressyr. De Niro har hittills lämnat 27 godkända hingstar i Tyskland. Modern Winnie Puuh har segrar i lätt klass dressyr. Danzas är hennes första föl. Mormodern Aluette har tävlat msv dressyr och lättklass i hoppning med placeringar. Hon har lämnat 4 tävlande avkommor.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year

Stallion performance test 2007

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Välproportionerlig och långlinjerad hingst. Välformad välansatt lång hals. Välutvecklad manke, välliggande bog, långt välformat kors. Korrekt, väl inskenad, något veka kotor bak. Skritten är taktmässig, avspänd och rörlig, ganska vägvinnande. Traven är taktmässig, spänstig med mycket god bakbensaktivitet och elasticitet.

Opinion gaits
En hingst med utmärkt, elastisk trav. Mycket utstrålning och i övrigt bra grundgångarter. Naturligt lösgjord, både kroppsligt och mentalt.

Breeding class
Until year