Smashing Hit

Gender

Stallion

Born year

2001

Reg no

04013718

Stb no

1089

Color

svartbrun

Chip number

752098100209616

UELN

276433330520901

Foreign number

330520901

Owner

Stall Waldhof och Björkås C o M AB

Breeder

Harm Oncken

WFFS

Not tested

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Välutvecklad, elegant maskulin hingst, för dagen ngt överbyggd. Vackert huvud, välformad hals, välliggande bog, välformat kors. Tåvid fram, nystar. Vägvinnande skritt med gott påskjut, men ngt i framvikt. Taktmässig, vägvinnande, rörlig trav med god bakbensaktivitet.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
En energisk hingst med goda grundkvaliteter och samarbetsvilja, idag med förbättrad harmoni och liksidighet. Skritten är ren och ganska rörlig. Traven är taktmässig och energisk med ganska god bakbensaktivitet och elasticitet. Galoppen är taktmässig och vägvinnande med god bakbensaktivitet.

Opinion test rider dressage
T1: En framåt hingst med stor galopp och bra schvung i trav. Lite känslig för benen. Behöver bättre balans. T2: Mycket trevlig häst som har bra egen bjudning och känslighet. Mycket bra galopp men ej så stark i höger varv. Stundtals ej så rytmisk i trav. Mycket känslig att rida.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
Orädd hingst som har en ganska god taxering. Hoppar i två delar och har därmed mycket svårt att korta sig. Hoppar med för långa språng, och får därmed svag ryggverkan och dålig bakbensteknik. God samarbetsvilja.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Sandro Hit kom på sjätte plats i dressyren i sitt bruksprov i Medingen. Som sexåring vann han både unghäst-VM och Bundeschampionatet i dressyr. Han har lämnat 43 godkända hingstar och är även far till stoet Poetin som segrade i både unghäst-VM och Bundeschampionatet i dressyr 2003Smashing Hits moder St.Pr.St. Wanda är efter fullblodshingsten Justinian xx som morfar har hon Lord Liberty som blandat annat lämnat den i Sverige verksamme hingsten Last Liberty 988.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year