Double 0 Seven (SWB)

Gender

Stallion

Born year

2001

Reg no

04013007

Stb no

1084

Color

skimmel

Chip number

UELN

752004040103007

Foreign number

Owner

Breeder

Marita Nordgren

WFFS

Not tested

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Liten välproportionerlig, ngt lågställd hingst. Välansatt ngt bred hals, lång manke, djup i bog och bål, långt sluttande kors. Välbenad. Ren ganska energisk, men kort skritt. Energisk, men kort och överilad trav.

Gaits
Walk
Trot
Canter

Opinion gaits
En samarbetsvillig hingst med god energi men med korta gångarter. Skritten är ren, energisk men kort. Traven är ren, ganska energisk men överilad, kort och oelastisk. Galoppen är lätt med ganska väl undersatta bakben, men kunde varit rundare.

Jumping; technique and ability
Jumping; temperament and potential for development
Test rider jumping
Test rider 1
Test rider 2

Opinion jumping
Spänstig hingst med ett lätt hopp. Använder ryggen väl och är försiktig. Jämn och bra i sin teknik.

Opinion test rider jumping
T1: Otroligt spänstig och försiktig. Något ojämn bjudning, släpper något i svängarna och tar tag något för mycket mot hinder. Kompenserar detta med ett lätt språng. Har svårt för att byta galopp. T2: Ridbarheten mot hinder kunde vara lite bättre. Har en tendens att öka farten mot hinder. Dock en mycket försiktig häst med stor kapacitet.

Pedigree score jumping
Suitability score jumping

Pedigree
Double 0 Seven erhöll hoppdipolm på treårstest 2004. Equest Carnute har många segrar och placeringar i svår internationell hoppning, bland annat deltog han i OS Aten. Han fick högsta utmärkelsen Elite både som fyra och femåring i Frankrike. Modern Kune har även lämnat Eutatic Gand Pre som har placeringar i Grand Prix hoppning. Morfadern Dynamiiqe är efter den kända hingsten Ibrahim som bland annat är far till Alme.Modern Dainty är AB-premierad och segrade i rikskvalitetstävlan i hoppning 1995 samt var finalplacerad i Breeders Trophy samma år. Hon har även placeringar i 1.30 m. Dainty har lämnat avkommorna, Dexter e. Pomme Royal som tilldelats hoppdiplom och har placeringar i 1.30 m hoppning och Delphi e. Acagion som fick diplom som treåring. Mormodern Diana är elitpremierad och har fått 10 föl. Dux e. Robin Z var riksvinnare 1993 och har placeringar i internationell 1.60 m hoppning.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year

3-year old test and quality test

3-year old test
Quality test