Line

Cyklon (SWB)

Cyklon (SWB)
04012644
1083
Cardento
04925306
933
Capitol I
B-Estelle
Cassandra (35) (SWB)
04972215
25926
Cortus
04925224
920
Farinda (35)
23038

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Ädel, elegant, långlinjerad hingst. Välansatt välformad hals, välliggande bog, lång manke, ngt öppen i ländpartiet. Väl inskenad, lindrigt tåvid fram. Ren energisk , men kort och ngt oelastisk skritt. Taktmässig lätt kort trav.

Gaits
Walk
Trot
Canter

Opinion gaits
Hingst med lätta rörelser och ganska energisk, dock ngt i obalans och spänd i skritt och trav. Skritten är energisk och i fri skritt är den vägvinnande men vid kontakt blir den spänd och brister i sin 4-takt. Traven är lätt, men överilad, kort och stundtals obalanserad och då brister regelbundenheten i takten. Galoppen är lätt, taktmässig och energisk men kunde vara mer elastisk.

Jumping; technique and ability
Jumping; temperament and potential for development
Test rider jumping
Test rider 1
Test rider 2

Opinion jumping
En spänstig hingst med god samarbetsvilja. Han rättar sig bra men blir emellanåt lite vek i sin bakbensteknik. Kunde kommit upp mer över hinder.

Opinion test rider jumping
T1: Lätt, smidig hingst som är väldigt lätt och smidig i sprången. Bra ridbarhet, kanske något i framvikt. Försiktig och rädd om sig. T2: Lätt och trevlig modell av häst. Galopplydnaden måste förbättras. positiv inställning och försiktig. Gav en trevlig känsla i språnget vilket försvarar hästens betyg.

Pedigree score jumping
Suitability score jumping

Pedigree
Cardento är A-premierad. Han var med i laget som tog EM silver 2001, silver i VM 2002, och deltog även i det lag som tog brons på OS 2004. Han har lämnat flera framstående avkommor i årgångschampionaten, fyra avkommor har vunnit treårschampionatet på lika många år, Carkenda, Classic Lady, Algot och Cocobolo. Classic Lady vann även Breeders Trophy som 5-åring, 2004. Cardento har även lämnat den godkände hingsten Cosmopolite S 1021.Cyklons mor Cassandra har tävlat unghästklasser i hoppning t.o.m. 1.20 m. Cyklons mormor tävlades upp till medelsvår klass i hoppning och har avkomma som tävlat svår klass.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year

3-year old test and quality test

3-year old test
Quality test