Brisbane (SWB)

Breeders Trophy registered

Gender

Gelding

Born year

2001

Reg no

04012628

Stb no

1081

Color

fux

Chip number

752098101146280

UELN

752004040102628

Foreign number

Owner

Breeder

Familjen Anders Larsson

WFFS

Not tested

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Långlinjerad, ngt lågställd hingst. Brett ansatt hals, kort nacke, djup välliggande bog, låg rygg, långt välmusklat kors. Ngt tryckt i sina framknän, tät och tåvid fram. Taktmässig, vägvinnande och rörlig skritt, ngt i framvikt. Taktmässig, kraftfull, rörlig och bogfri trav.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
Kraftfull hingst med naturlig rörlighet och elasticitet, i god harmoni. Skritten är ren, rörlig, avspänd och vägvinnande. Traven är taktmässig, rörlig, elastisk och vägvinnande med god bogfrihet. Galoppen är taktmässig, vägvinnande och elastisk med god bakbensaktivitet.

Opinion test rider dressage
T1: En hingst med mycket schvung och stor galopp. Ger en bra känsla. Han är koncentrerad på ryttaren och gillar att arbeta. I framtiden behöver han arbete som gör bakbenen snabbare. Har en mycket bra framtid som dressyrhäst. T2: Mycket trevlig att rida. Har mycket framför sig. Mycket avslappnad och lösgjord. Travar genom hela kroppen och har en bra galopp. Hästen är bra tränad och den kan bli bra på tävlingsbanan i framtiden. Bra i munnen.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
En orädd hingst, positiv till arbete, energisk men något överilad. Hoppar med svag ryggverkan och hängande benteknik. Kunde rätta sig bättre.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Briar, A-premierad, som tillsammans med sin ryttare Jan Brink har ett flertal placeringar i World Cup dressyr, EM-silver 2003, deltagit i OS samt innehar tre SM-guld. Briar leder sammanlagda BLUP-statistiken (150) med höga index i både hopp och dressyr. I Sverige har han lämnat de godkända hingstarna Berlioz 978 (kastr) och Biggles 1015.Modern Terra Nova är ett diplomsto ur stofamilj 2. Hon är efter elitpremierade hingsten Amiral. Mormodern Indra är elitpremierad, hon har lämnat den godkända hingsten Troll samt det elitpremierade stoet Tarantella som startat 1.50 m.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year

3-year old test and quality test

3-year old test
Quality test