Moonlight

Kön

hingst

Födelseår

2017

Regnr

04173724

Stbnr

9529

Färg

brun

Chipnummer

528210004648215

UELN

528003201707673

Utländskt nummer

528003201707673 Vb

Ägare

Skillinge Dressyr AB

Uppfödare

G W. van Norel

WFFS

Ej bärare

Godkännandenivå

Godkänd

Avelsvärderingsresultat 2021

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Elegant, välproportionerlig. Uttrycksfullt huvud, välformad något kort hals, hög manke, smal bringa, liggande bogar, djup bål och välformat kors. Något marktrång med korta skenor och väl inskenade hasar. Rörlig och aktiv skritt. Ganska vägvinnande och energisk trav med något svag elasticitet.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp

Omdöme gångarter
Vägvinnande, ganska taktmässig och rörlig skritt med god energi och bra steglängd. Energisk trav, ganska taktmässig med bra steglängd. Oelastisk och saknar påskjut. Tappar balans, ofta i framvikt. Ganska taktmässig, energisk galopp men ofta obalanserad och kan bära mer. Positiv häst som behöver visa mer påskjut och aktivitet bakifrån.

Omdöme testryttare dressyr
MH: En energisk och ganska ambitiös häst som försöker sitt bästa, den är påverkbar men har problem med sin balans och faller i framvikt. Behöver mer elasticitet framför allt i trav, orolig i munnen. Fin skritt, den är reglerbar och har bra takt. MR: Gillar känslan i galoppen, mjukt språng. Kan reglera lite i galoppen, men svagt självbärighet. Skritten är bra, reglerbar och påverkbar. Behöver bättre bjudning, kan vara mer självbärig, ännu svag i kroppen. Den försöker och är med ryttaren.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
Hoppar med god framåtbjudning och säker taxering. Svag rytm och ryggverkan. Uppmärksam och samarbetsvillig.

Värdebokstav
Till och med år

Bedömningsresultat

Unghästtest
Ridhästtest