Harlem D

Kön

hingst

Födelseår

2012

Regnr

04123419

Stbnr

1354

Färg

mörkbrun

Chipnummer

528210002843861

UELN

528003201208021

Utländskt nummer

528003201208021 Vb

Ägare

Stall Säthälla AB

Uppfödare

J.C.M. Derikx

WFFS

Ej bärare

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2017

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Ädel, harmonisk. Litet uttrycksfullt huvud, lång, välansatt hals med naturlig resning, djup bål, kort rygg, långt välmusklat kors. Något gracil i övrigt välbenad. Energisk, vägvinnande skritt. Lätt, energisk, framåtgripande trav.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Testryttare dressyr
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme gångarter
Skritten är avspänd och vägvinnande. Traven är lätt,framåtgripande, hastig och ganska balanserad. Bakbenen kunde vara bättre undersatta och mer aktiva. Bärig och rytmisk arbetsgalopp men kunde bära bättre i tempoväxlingar. Arbetsvillig hingst som har svårt i övergångar och sidvärtsrörelser.

Omdöme testryttare dressyr
TH: Tycker bra om honom! Lite väl hastig med sin egen ryttare men blev mkt bättre efterhand jag red honom. Mer igenom kroppen till höger. Galoppen kan man reglera fin fram och tillbaka, fin känsla. EM: Ingen vilja att samla, viljan att gå framåt finns. Arbetar inte över ryggen i trav. Skritten är bra.

Hoppning; teknik och förmåga
Hoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme hoppning
Stiger över hindren. Ganska hinderklok, lär sig efter hand, kvick. Styv överlinje.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Modern Dorina är premierad "preferent, ster och prok" och har ett dressyrindex på 166 i KWPN. Hon har lämnat en avkomma i Msv dressyr, samt ett elitsto som varit högt placerat i det holländska stochampionatet. Mormodern Rosita är ett Statspremiesto som har lämnat de godkända hingstarna Don Bedo I och II samt två statspremieston och ett sto som har verbandspremie. Mormors mor Andorra är ett Statspremiesto. Även 4 av hennes avkommor har tilldelats denna utmärkelse.

Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år