Deodoro

Kön

hingst

Födelseår

2011

Regnr

04113698

Stbnr

1279

Färg

fux

Chipnummer

276020000210156

UELN

276441410543011

Utländskt nummer

DE441410543011

Ägare

Gränsbo Stuteri o Johan Ifverson

Uppfödare

Christian Becks

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2014

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Ädel, långlinjerad av mindre modell, ännu outvecklad. Lång, smal hals, smal bål och långt välformat sluttande kors. Gracil, långa kotor. Energisk, taktmässig skritt. Lätt, vägvinnande trav med väl undersatta bakben.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme gångarter
Energisk, taktmässig och rörlig skritt. Traven är aktiv, lätt med väl undersatta bakben.Lätt och rytmisk galopp i uppförsbacke. Bra övergångar. Lätt, självbärig, och samarbetsvillig.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
God rytm, balans och framåtbjudning. Orädd och sansad.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Modern Lauriebella är stambokförd i Hannover och har lämnat den godkände hingsten Daley Thompson, vilken varit finalist i Bundeschampionat i dressyr. Hon har också lämnat en finalist i Bundeschampionat i fälttävlan och därefter har placeringar upp i Svår dressyr. Mormodern Ballerina har lämnat en avkomma med placering i Msv dressyr. Hon är även mormor till den godkände hingsten San Marco. Mormors mor Wanderin har lämnat den godkände hingsten Morning Star, vilken har placeringar i Msv dressyr, samt en avkomma med placering i Msv hoppning. Ur samma mödernelinje kommer även de godkända hingstarna Rotspon och Con Amore.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år

Bruksprovet 2016

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Ädel, långlinjerad av mindre modell, något överbyggd. Lång välansatt hals, låg manke och långt välmusklat sluttande kors. Gracil, långa kotor och hastrång. Energisk och taktmässig skritt. Lätt, vägvinnande något hastig trav med mycket aktiva bakben.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Testryttare dressyr
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme gångarter
Skritten är energisk, taktmässig och aktiv, kunde ha mera övertramp. Traven är taktmässig, energisk med mycket aktiva bakben. Bra galopp med självbärighet och väl undersatta bakben i bra balans och elasticitet. Samarbetsvillig och känslig med aktiva, rörliga gångarter.

Omdöme testryttare dressyr
MS: Mycket energi, lätt att reglera, länga och korta. Behöver bli starkare i längningen, tappar lite spänst i den/springer. Mycket trevlig att rida, bra i munnen, handen. Skall ridas med teknik och inte styrka. Ingen häst för unghäst-VM men med bra träning förhoppningsvis Grand Prix. RW: Supe horse! Lovely nerve, really willing to go like the electricity. Very well ridden. Nice uphill, nice to sit. Good selfcarriage.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
God framåtbjudning och snabb reaktionsförmåga. Samarbetsvillig och energisk.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Modern Lauriebella är stambokförd i Hannover och har lämnat tre godkända hingstar. Förutom Deodoro, Diamond Rouge H och Daley Thompson som var finalist i Bundeschampionat i dressyr och placerad i Unghäst-VM 2014. Lauriebella har även en avkomma som tävlar svår dressyr och ett sto som erhållit verbandspremie. Mormodern och statspremiestoet Ballerina har lämnat två avkommor med placeringar i Msv dressyr. Mormors mor Wanderin har lämnat den godkände hingsten Morning Star.

Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år