Line

Topaasch

Topaasch
04003745
1090
Jazz
95133
Cocktail
Charmante
Iphisch Zeoliet
Etitschia

Bruksprovet 2005

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Maskulin, harmonisk, högställd hingst. Välformad hals, djup och välliggande bog, lång manke, välmusklat ngt rakt kors.Tät och något uttåad fram. Ren energisk , ngt överilad skritt. Taktmässig luftig trav med höga knän, god bakbensaktivitet och god balans.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Testryttare dressyr
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme gångarter
Hingst med mkt arbetsvilja, energi, lätthet och talang. Skritten är ren och energisk men överilad och spänd. Traven är energisk, mkt lätt, luftig och elastisk, kunde stundtals vara ngt mer vägvinnande och avspänd genom ryggen. Galoppen är lätt, elastisk och energisk med god samlande förmåga.

Omdöme testryttare dressyr
T1: Mycket bra rörelser, elastisk och går i uppförsbacke. Ger en mycket bra känsla. Mycket schvungfull och aktiv. En ren fröjd att rida!. T2: Mycket fin häst. Bra att rida, mycket känslig och uppmärksam. Något spänd i början men efter lite arbete börjar han arbeta med ryttaren. Galoppen är mycket bra, arbetar i uppförsbacke och arbetar genom hela kroppen. Bra trav, kommer att ha mycket lätt för samling. Mycket bra sittkänsla.

Hoppning; teknik och förmåga
Hoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme hoppning
En något spänd hingst med bra inställning till sitt jobb. Han är samarbetsvillig.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Jazz är keur hingst i Holland och godkänd i ett flertal andra förbund. Jazz är e. Cocktail som tävlat i svår dressyr tillsammans med Anky van Grunsven. Han har tävlat framgångsrikt i dressyr med placeringar upp till och med Grand Prix. Jazz har lämnat två godkända söner, Jazz Time och Jazzman. Topaaschs mor Iphish är visad med diplom. Hennes far Zeoliet var rankad som nummer 12 på världsrankingen över fadershingstar i hoppning 1995. Han har lämnat flertalet avkommor både i dressyr och hoppning

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år