Richfield

Kön

hingst

Födelseår

2000

Regnr

04003684

Stbnr

1061

Färg

mörkbrun

Chipnummer

UELN

2764434310244000

Utländskt nummer

DE443431024400

Ägare

Exported

Uppfödare

Horst Widdig

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Långlinjerad, ädel och elegant. Välansatt välformad hals, välliggande bog och välformat kors. Något knipt under framknäna och något knätrång. Skritten är ren, taktmässig med god energi och normal steglängd. Traven är lätt, luftig och taktmässig.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Testryttare dressyr
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme gångarter
Skritten är ren, taktmässig, avspänd med normal steglängd. Traven är taktmässig, lätt, elastisk och avspänd. Galoppen är lätt, taktmässig, välbalanserad och vägvinnande.

Omdöme testryttare dressyr
Testr.1: En trevlig hingst att rida. Han har en bra ridbarhet, men kunde varit mera aktiv bak. Bra känsla i galoppen, i traven skulle rörelsen gå mera genom kroppen. Testr.2: En harmonisk hingst. En känsla av att ej vara så mycket framför ryttaren och ej i uppförsbacke för dagen.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
En hingst med god frambensteknik men med svag kapacitet. Han försöker ganska bra efter sin förmåga men är spänd i rygg och bakben.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Richfield blev reservsegrare vid 30 dagarstestet i Neustadt (Dosse), 2003. Fadern Riccione blev bästa dressyrhingst med 144, 89 i index och placerade sig 2: a av totalt 37 hingstar vid sitt bruksprov i Neustadt (Dosse). Han har lämnat 6 gdk söner i Tyskland och har ett avelsindex i dressyr på 157 (delad 13: e plats).

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år