Danzas

Kön

hingst

Födelseår

2001

Regnr

04013730

Stbnr

1058

Färg

svart

Chipnummer

968000000262827

UELN

276433331624601

Utländskt nummer

DE433331624601

Ägare

Per Pileryd och Landgestüt Neustadt/Dosse

Uppfödare

Margarete Limburg

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
En välprop, långlinjerad hingst. Välansatt, välformad hals, välutvecklad manke och långt välformat kors. Korrekt och välinskenad med något långa kotor. Skritten är avspänd, rörlig och vägvinnande. Traven är taktmässig och spänstig med god bakbensaktivitet.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme gångarter
Skritten är ren, taktmässig, rörlig och avspänd med god bakbensaktivitet. Traven är ren, taktmässig, lätt och energisk men något överilad i arbetstrav och breddar något bak vid längning. Galoppen är ren, taktmässig, energisk, spänstig och med god elasticitet. En hingst med goda gångartskvaliteer, positiv med god samarbetsvilja och harmoni.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
En hingst med bra galopp, god samarbetsvilja och gott förtroende som dock kunde rättat sig bättre.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Danzas blev reservsegrare på premieringen i Neustadt/Dosse, 2003 och han är godkänd i Brandenburg och Sachsen/Anhalt. Fadern De Niro gjorde sitt bruksprov i Tyskland med ett dressyrindex på 145,41, redan som 7-åring vann han Grand Prix dressyr. De Niro har hittills lämnat 27 godkända hingstar i Tyskland. Modern Winnie Puuh har segrar i lätt klass dressyr. Danzas är hennes första föl. Mormodern Aluette har tävlat msv dressyr och lättklass i hoppning med placeringar. Hon har lämnat 4 tävlande avkommor.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år

Bruksprovet 2007

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Välproportionerlig och långlinjerad hingst. Välformad välansatt lång hals. Välutvecklad manke, välliggande bog, långt välformat kors. Korrekt, väl inskenad, något veka kotor bak. Skritten är taktmässig, avspänd och rörlig, ganska vägvinnande. Traven är taktmässig, spänstig med mycket god bakbensaktivitet och elasticitet.

Omdöme gångarter
En hingst med utmärkt, elastisk trav. Mycket utstrålning och i övrigt bra grundgångarter. Naturligt lösgjord, både kroppsligt och mentalt.

Värdebokstav
Till och med år