Smashing Hit

Kön

hingst

Födelseår

2001

Regnr

04013718

Stbnr

1089

Färg

svartbrun

Chipnummer

752098100209616

UELN

276433330520901

Utländskt nummer

330520901

Ägare

Stall Waldhof och Björkås C o M AB

Uppfödare

Harm Oncken

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2005

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Välutvecklad, elegant maskulin hingst, för dagen ngt överbyggd. Vackert huvud, välformad hals, välliggande bog, välformat kors. Tåvid fram, nystar. Vägvinnande skritt med gott påskjut, men ngt i framvikt. Taktmässig, vägvinnande, rörlig trav med god bakbensaktivitet.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp
Testryttare dressyr
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme gångarter
En energisk hingst med goda grundkvaliteter och samarbetsvilja, idag med förbättrad harmoni och liksidighet. Skritten är ren och ganska rörlig. Traven är taktmässig och energisk med ganska god bakbensaktivitet och elasticitet. Galoppen är taktmässig och vägvinnande med god bakbensaktivitet.

Omdöme testryttare dressyr
T1: En framåt hingst med stor galopp och bra schvung i trav. Lite känslig för benen. Behöver bättre balans. T2: Mycket trevlig häst som har bra egen bjudning och känslighet. Mycket bra galopp men ej så stark i höger varv. Stundtals ej så rytmisk i trav. Mycket känslig att rida.

Löshoppning; teknik och förmåga
Löshoppning; temperament och utvecklingsbarhet

Omdöme löshoppning
Orädd hingst som har en ganska god taxering. Hoppar i två delar och har därmed mycket svårt att korta sig. Hoppar med för långa språng, och får därmed svag ryggverkan och dålig bakbensteknik. God samarbetsvilja.

Härstamningspoäng dressyr
Lämplighetspoäng dressyr

Härstamning
Sandro Hit kom på sjätte plats i dressyren i sitt bruksprov i Medingen. Som sexåring vann han både unghäst-VM och Bundeschampionatet i dressyr. Han har lämnat 43 godkända hingstar och är även far till stoet Poetin som segrade i både unghäst-VM och Bundeschampionatet i dressyr 2003Smashing Hits moder St.Pr.St. Wanda är efter fullblodshingsten Justinian xx som morfar har hon Lord Liberty som blandat annat lämnat den i Sverige verksamme hingsten Last Liberty 988.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år