Lempreur de Thurin (SF)

Kön

hingst

Födelseår

1999

Regnr

04993825

Stbnr

1066

Färg

brun

Chipnummer

UELN

752004049903825

Utländskt nummer

99 377 173 H

Ägare

Affärsstrategi Annika Werne & Co. AB

Uppfödare

Edith Pottier

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Harmonisk hingst.Något bred halsansättning med tendens till underhals, välliggande bog, djup i bog och bål, långt sluttande kors. Nöjaktigt korrekt i sitt benverk. Skritten är avspänd, rörlig och vägvinnande. Traven är taktmässig och avspänd.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp

Omdöme gångarter
Skritten är ren, taktmässig, rörlig och avspänd. Traven är taktmässig, avspänd men något oengagerad och stundtals obalanserad. Galoppen är ren, taktmässig, avspänd, ganska vägvinnande och med god elasticitet.

Hoppning; teknik och förmåga
Hoppning; temperament och utvecklingsbarhet
Testryttare hoppning
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme hoppning
En positiv hingst som är spänstig med god framåtbjudning och uppmärksamhet. Hingsten har stor kapacitet och ett lätt hopp med bra teknik. Vid några tillfällen går han mot handen och blir då lite spänd i sin rygg.

Omdöme testryttare hoppning
Testr.1: En hingst av internationell typ. Han är mycket modig och har superkapacitet. Han behöver gå på tygeln mot hindren för att hoppa som bäst. Förmodligen är detta en blivande internationell GP-häst. Testr.2: En hingst med trevlig känsla som är mycket väl förberedd. Han verkar först lite tjafsig i munnen men det är inget problem. Han är rädd om sig, har tryck i avsprånget och stor kapacitet. Han hoppar igenom sprången väldigt väl.

Härstamningspoäng hoppning
Lämplighetspoäng hoppning

Härstamning
Fadern Cacao Courcelle är e välkända förärvaren Jalisco B, 7e placerad på WBFSHs ranking för 2002. Modern Vanille de Thurin är e Starter, en i aveln framgångsrik SF-hingst. Starter är bland annat far till tävlingshästarna Pastis du Mesnil, Grain d'Or (Svår H) samt finns som morfar till Baloubet de Rouet. Starter är e fullblodshingsten Rantzau xx, för övrigt samma fader som Cor de la Bryere. Lempreur de Thurin kvalificerade sig till championatet i Fontainebleau i Frankrike under 2003 där han gick två felfria rundor och tilldelades den franska utmärkelsen Elit för sina prestationer totalt under året.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år