Line

For Feeling

For Feeling
04964350
1069
For Pleasure
95185
Furioso II
Gigantin
Mien Droom Monaco
Grandessa

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Långlinjerad, något överbyggd hingst med svag könskaraktär. Vackert huvud, något kort och brett ansatt hals, välutvecklad manke, lite öppen i sitt ländparti och välmusklat kors. Tåvid fram, i övrigt välbenad. Skritten är ren, energisk, vägvinnande och med bra påskjut. Traven är taktmässig, vägvinnande och något i framvikt.

Omdöme hoppning
En mycket komplett hingst med härlig galopp, balans och ridbarhet. Han har stor kapacitet, är mycket hinderklok och har mycket bra teknik fram och bak.

Härstamning
Fadern är den välkände For Pleasure som tillhör de mest framgångsrika hopphästarna i världen. For Pleasure har ett avelsindex i hoppning på 155 i Tyskland och ligger därmed på delad 7:e plats. Ett 20 tal avkommor har varit framgångsrika i svår klass, flera på högsta internationella nivå. Modern Mein Droom är ett hannoveranersto e Monaco. For Feeling vann sitt bruksprov 1999 i Adelheidsdorf med ett totalindex på 135.18. Han segrade även i hoppningen. For Feeling deltog vid finalen i Bundeschampionatet 2002 och har nu meriter i svår klass hoppning. Hingsten godkändes för spermaimport till Sverige 2003.

Värdebokstav
Till och med år

Avelsvärderingsresultat

Mankhöjd
Skenben

Omdöme exteriör

Omdöme gångarter

Omdöme testryttare dressyr

Omdöme löshoppning

Omdöme hoppning

Omdöme testryttare hoppning

Härstamning

Prestationer
Vann totalt vid bruksprovet i Adelsheidsdorf 1999 (index 135.18) och i hoppning (139.60). Dressyr (121.16). Har tävlat flitigt och genomförde final i Bundeschampionatet 2002 med placering 14. Har 98 placeringar i klasser upp till MSv hoppning.

Värdebokstav
Till och med år

Provet avbrutet