Line

Cuper

Cuper
04003602
1068
Chambertin Cambridge
Desiree VII
D-Livia Landgraf I
95006
Walapai

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Högställd,kvadratisk hingst. Välansatt något kort och rak hals, lång manke, djup och något brant bog, djup bål och välformat kors. Något tät fram, gracil, i övrigt korrekt. Skritten är energisk, rörlig, taktmässig, men något i framvikt. Traven är lätt, taktmässig, travar något bakom sig, kunde ha bättre påskjut.

Omdöme hoppning
En lätt och smidig hingst med mycket positiv inställning till hoppning och som har ett bra tryck i avsprånget. Han har bra ridbarhet.

Härstamning
Fadern Chambertin (Cambridge-Cor de la Bryere) har index 148 i hoppning i Tyskland och Cambridge har 146 i index. Dessa båda hingstar ligger därmed på 11 och 13:e plats i rankinglistan i hoppning. Chambertin är även far till segraren i Bundeschampionatet för 5 - åringar 2003. Cuper är modern D-Livias första avkomma. Cuper tilldelades diplom i hoppning vid treårstesten i Tingsryd. Under hösten fullföljde han sitt 70-dagars prov i Redefin. Slutresultatet där blev en 3e plats i hoppning och 5a totalt av 22 deltagande hingstar. Av deltagande 3-åringar (11 st) stod han som segrare.

Värdebokstav
Till och med år

3-årstest och kvalitetsbedömning

3 årstest
Kvalitetsbedömning