Line

Cyklon (SWB)

Cyklon (SWB)
04012644
1083
Cardento
04925306
933
Capitol I
B-Estelle
Cassandra (35) (SWB)
04972215
25926
Cortus
04925224
920
Farinda (35)
23038

Bruksprovet 2005

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Ädel, elegant, långlinjerad hingst. Välansatt välformad hals, välliggande bog, lång manke, ngt öppen i ländpartiet. Väl inskenad, lindrigt tåvid fram. Ren energisk , men kort och ngt oelastisk skritt. Taktmässig lätt kort trav.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp

Omdöme gångarter
Hingst med lätta rörelser och ganska energisk, dock ngt i obalans och spänd i skritt och trav. Skritten är energisk och i fri skritt är den vägvinnande men vid kontakt blir den spänd och brister i sin 4-takt. Traven är lätt, men överilad, kort och stundtals obalanserad och då brister regelbundenheten i takten. Galoppen är lätt, taktmässig och energisk men kunde vara mer elastisk.

Hoppning; teknik och förmåga
Hoppning; temperament och utvecklingsbarhet
Testryttare hoppning
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme hoppning
En spänstig hingst med god samarbetsvilja. Han rättar sig bra men blir emellanåt lite vek i sin bakbensteknik. Kunde kommit upp mer över hinder.

Omdöme testryttare hoppning
T1: Lätt, smidig hingst som är väldigt lätt och smidig i sprången. Bra ridbarhet, kanske något i framvikt. Försiktig och rädd om sig. T2: Lätt och trevlig modell av häst. Galopplydnaden måste förbättras. positiv inställning och försiktig. Gav en trevlig känsla i språnget vilket försvarar hästens betyg.

Härstamningspoäng hoppning
Lämplighetspoäng hoppning

Härstamning
Cardento är A-premierad. Han var med i laget som tog EM silver 2001, silver i VM 2002, och deltog även i det lag som tog brons på OS 2004. Han har lämnat flera framstående avkommor i årgångschampionaten, fyra avkommor har vunnit treårschampionatet på lika många år, Carkenda, Classic Lady, Algot och Cocobolo. Classic Lady vann även Breeders Trophy som 5-åring, 2004. Cardento har även lämnat den godkände hingsten Cosmopolite S 1021.Cyklons mor Cassandra har tävlat unghästklasser i hoppning t.o.m. 1.20 m. Cyklons mormor tävlades upp till medelsvår klass i hoppning och har avkomma som tävlat svår klass.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år

3-årstest och kvalitetsbedömning

3 årstest
Kvalitetsbedömning