Hellrik (SWB)

Kön

hingst

Födelseår

1999-2009

Regnr

04993002

Stbnr

1065

Färg

brun

Chipnummer

752098100274193

UELN

752004049903002

Utländskt nummer

Ägare

Uppfödare

Nygårdens stuteri och vet. prakt HB

WFFS

Ej testad

Godkännandenivå

Premierad

Bruksprovet 2004

Mankhöjd
Skenben
Exteriör
Typ
Huvud, hals och bål
Ben
Skritt
Trav

Omdöme exteriör
Tung välutvecklad hingst med svag könskaraktär. Något kort hals, djup i bog och bål, något lång rygg och välformat kors. Välbenad från sidan, obetydligt tåtrång fram. Skritten är ren, taktmässig, avspänd och vägvinnande. Traven är taktmässig, avspänd men något oengagerad och i framvikt.

Gångarter
Skritt
Trav
Galopp

Omdöme gångarter
Skritten är ren, taktmässig, avspänd och vägvinnande men något i framvikt. Traven är ganska energisk men markbunden och med kort steglängd. Galoppen är taktmässig, ganska avspänd men stundtals något i framvikt.

Hoppning; teknik och förmåga
Hoppning; temperament och utvecklingsbarhet
Testryttare hoppning
Testryttare 1
Testryttare 2

Omdöme hoppning
En hingst med bra balans och rytm. God benteknik. Han är koncentrerad på sin uppgift och säker i sin taxering men kunde komma upp lite bättre i språnget. Han har en bra inställning, god samarbetsvilja och gott förtroende.

Omdöme testryttare hoppning
Testr.1: En trevlig hingst som är enkel och okomplicerad. Han är rädd om sig, positiv och blir förmodligen en bra tävlingshäst. Testr.2: En hingst med trevlig modell, lättriden och välbalanserad. Han hoppar trevligt men drar lite till höger i sprången. Han har en positiv inställning till arbetet även om han verkar lite ovan vid hinderhöjden.

Härstamningspoäng hoppning

Härstamning
Hellrik deltog i semifinal i 4-års championat i hoppning, 2003. Fadern Turban Rose har bl a lämnat Breeders Trophy vinnaren i hoppning Naphine Rose B, plac 140 hoppning, Four Roses, svår hoppning och den godkände hingsten Just 4 You 1006. Modern Helvira har placeringar i lätt hoppning och hon har även lämnat Dirco, placerad msv hoppning.

Index hoppning
Index dressyr
Värdebokstav
Till och med år

Bedömningsresultat

Unghästtest
Ridhästtest