Harlem D

Gender

Stallion

Born year

2012

Reg no

04123419

Stb no

1354

Color

mörkbrun

Chip number

528210002843861

UELN

528003201208021

Foreign number

528003201208021 Vb

Owner

Stall Säthälla AB

Breeder

J.C.M. Derikx

WFFS

Not carrier

Godkännandenivå

Premierad

Stallion performance test 2017

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Ädel, harmonisk. Litet uttrycksfullt huvud, lång, välansatt hals med naturlig resning, djup bål, kort rygg, långt välmusklat kors. Något gracil i övrigt välbenad. Energisk, vägvinnande skritt. Lätt, energisk, framåtgripande trav.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
Skritten är avspänd och vägvinnande. Traven är lätt,framåtgripande, hastig och ganska balanserad. Bakbenen kunde vara bättre undersatta och mer aktiva. Bärig och rytmisk arbetsgalopp men kunde bära bättre i tempoväxlingar. Arbetsvillig hingst som har svårt i övergångar och sidvärtsrörelser.

Opinion test rider dressage
TH: Tycker bra om honom! Lite väl hastig med sin egen ryttare men blev mkt bättre efterhand jag red honom. Mer igenom kroppen till höger. Galoppen kan man reglera fin fram och tillbaka, fin känsla. EM: Ingen vilja att samla, viljan att gå framåt finns. Arbetar inte över ryggen i trav. Skritten är bra.

Jumping; technique and ability
Jumping; temperament and potential for development

Opinion jumping
Stiger över hindren. Ganska hinderklok, lär sig efter hand, kvick. Styv överlinje.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Modern Dorina är premierad "preferent, ster och prok" och har ett dressyrindex på 166 i KWPN. Hon har lämnat en avkomma i Msv dressyr, samt ett elitsto som varit högt placerat i det holländska stochampionatet. Mormodern Rosita är ett Statspremiesto som har lämnat de godkända hingstarna Don Bedo I och II samt två statspremieston och ett sto som har verbandspremie. Mormors mor Andorra är ett Statspremiesto. Även 4 av hennes avkommor har tilldelats denna utmärkelse.

Index dressage
Breeding class
Until year