Royal Touch Stone

Gender

Gelding

Born year

2001

Reg no

04013805

Stb no

1088

Color

mörkfux, stickelhårig

Chip number

752098100182619

UELN

2764333311836019

Foreign number

DE433331183601

Owner

Charlotte Hamilton

Breeder

Hans-Hermann Meiners

WFFS

Not tested

Stallion performance test 2005

Height
Cannon bone
Conformation
Type
Head, neck and body
Legs
Walk
Trot

Opinion conformation
Liten välproportionerlig hingst. Vackert huvud, välansatt bred hals, lång manke, ngt kort rygg, och välmusklat kors. Välbenad. Ren, taktmässig och energisk skritt med normal steglängd. Taktmässig och lätt trav, ngt spänd i sin rygg.

Gaits
Walk
Trot
Canter
Test rider dressage
Test rider 1
Test rider 2

Opinion gaits
En hingst med lätta energiska rörelser som är positiv till sitt arbete. Skritten är ren, taktmässig och energisk med normal steglängd. Traven är lätt, energisk, med god bakbensaktivitet och god elasticitet. Galoppen är lätt, energisk, taktmässig och mycket välbalanserad med god bakbensaktivitet.

Opinion test rider dressage
T1: Mycket bra framåtbjudning. Känslig för hjälperna. Mycket koncentrerad på ryttaren. Bra känsla. Kunde ha lite bättre längning. T2: Trevlig att rida . Bra skritt, trav och galopp. Bra kontakt med munnen och bra sittkänsla.

Free jumping; technique and ability
Free jumping; temperament and potential for development

Opinion free jumping
En spänstig och positiv hingst med god taxering och framåtbjudning. Han är orädd, har bra balans, men kunde rättat sig något bättre.

Pedigree score dressage
Suitability score dressage

Pedigree
Roadster gjorde sitt bruksprov i Neustat-Dosse 2000. Han blev tvåa i dressyr med index 140.53 och blev totalt fyra. Roadster är godkänd i Oldenburg, Westfalen, Hannover och Rheinland. Han har lämnat en godkänd son i Tyskland.Royal Touch Stones mor är efter Don Gregory som har lämnat sex godkända söner, bland dem kan nämnas Don Davidoff, Don Hill och den i Sverige verksamme Don Charly 1052. Don Gregory har avkommor som tävlar svår klass i både hoppning och dressyr.

Index jumping
Index dressage
Breeding class
Until year